От няколко дни ми се появи доста странен и неприятен проблем с колата: 147-ца 2001г. Или от самосебе си или при по-силна вибрация на цялото купе (павета, набразден напречно асфалт преди опасен участък), ако съм на къси светлини, задната и предна чистачка се включват и работят постоянно, като предната едвам едвам се движи и забелязвам, че късите светлини леко губят интензитета си. Никакъв контрол на чистачките от лостчето не е възможен при това положение, единствено изключване на късити светлини, или за мъглата (ако са включени) изключва и чистачките. Може да се оправят понякога от самосебе си или пак при някаква вибрация. Последният път когато се бяха оправили, само включването от къси на дълги пак включва проблема.
Прегледах и размърдах релета/предпазители в кутийката отпред до акумулатора, но никакъв ефект. Предположих, че в лостчетата е проблема, но в предвид това колко удара изядоха (вибрации) и ефект нямаше ме навежда на мисълта че някъде другаде е проблема. Ако имате идеи ще съм благодарен да споделите?
Прегледах и размърдах релета/предпазители в кутийката отпред до акумулатора, но никакъв ефект. Предположих, че в лостчетата е проблема, но в предвид това колко удара изядоха (вибрации) и ефект нямаше ме навежда на мисълта че някъде другаде е проблема. Ако имате идеи ще съм благодарен да споделите?
Comment